About κυπαρισια που θα μεινω
About κυπαρισια που θα μεινω
Blog Article
Διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε κατά τη διαμονή σας, ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, καταστήματα με σουβενίρ και μια καλή επιλογή καταλυμάτων.
Περιορίστε την αναζήτηση συμπληρώνοντας τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης για να δείτε ακριβώς την τιμή.
Κάτω από τον Πάρνωνα και στις ακτές του Μυρτώου υπάρχει ένα χωριό που θυμίζει ελληνικό νησί πριν την τουριστική ανάπτυξη ΑΠΟ ΤΟΝΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟ
Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ύπνου, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Είναι σημαντικό να αφαιρούνται τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά καθώς και τυχόν κλαδιά που διασταυρώνονται ή τρίβονται μεταξύ τους.
Μια άλλη ασθένεια που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι η ασθένεια του καρκίνου. Αυτή η ασθένεια προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει τον φλοιό του δέντρου, οδηγώντας σε καρκίνους που μπορούν να περιχαρακώσουν και να σκοτώσουν τα κλαδιά.
Οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και υπάρχουν και σε άλλες περιοχές στο νησί, όπως στον Άγιο Κήρυκο, στη Λευκάδα-Ξυλοσύρτη και στην Αγία Κυριακή.
Επιλέγουμε γλάστρες που διαθέτουν τρύπες στη βάση για να απομακρύνεται το νερό και χρησιμοποιούμε εμπουτισμένο φυτόχωμα με θρεπτικά συστατικά και περλίτη.
Μία ενδιαφέρουσα αλλά επίπονη διαδρομή είναι αυτή προς τη Παλαιοχώρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοιχθεί και πολλές διαδρομές αναρρίχησης πάνω από τον οικισμό.
Σημείωση: Αν θέλετε ησυχία και ηρεμία καλύτερα να αποφύγετε την περιοχή τον Αύγουστο.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από read more τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δεν είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.
Το διαμέρισμα ήταν καθαρό και ήσυχο, ακριβώς πάνω στο κύμα της θάλασσας .